Sha’Carri Richardson kan missa OS i Tokyo på grund av cannabis

Cannabis och OS
Photo by Kyle Dias on Unsplash

Sha’Carri Richardson, som nyligen utsågs till den snabbaste kvinnan i Amerika, kan missa OS på grund av att ha misslyckats med ett drogtest.

Sha’Carri Richardson chockade världen och hennes fans idag med nyheten att ett misslyckat drogtest kan banna henne från OS i Tokyo.

Den amerikanska sprintern har varit i allmänhetens sinnen och hjärtan de senaste veckorna, eftersom synen hos en queer, svart kvinna med tatueringar och färgat hår har för många varit en symbol för den typ av inkluderande framtid vi kan se fram emot till post-pandemi. Men det verkar som att världen inte är redo för hennes cannabisbruk, det finns en risk att hon blir portad från OS för gott.

Positiv för cannabis

Richardson, endast 21 år gammal, kan ha misslyckats med ett drogtest den här veckan, eftersom det först rapporterades av Jamaica Gleaner, som påstod att hon testade positivt för ett förbjudet ämne. På grund av detta skulle hennes amerikanska OS-försök inte längre vara giltiga, och hon kommer sannolikt att missa de olympiska spelen i Tokyo.

Mer information bekräftades sedan när Tyler Dragon från Enquirer twittrade att hon inte använde steroider, som vissa hade antagit, men står inför minst en 30-dagars suspension specifikt för användning av cannabis, eftersom hon testade positivt för marijuana.

Det finns dock hopp i horisonten. Även om hon mer än troligtvis kommer att avbrytas från 100-meter-tävlingen vid OS, kan hon tillåtas tillbaka i tiden för 4x100m stafett. Beroende på vad som beslutats kan hon förbjudas från en till tre månader för att ha misslyckats med drogtestet vid de olympiska försöken.

Detta innebär också att hennes 100 m amerikanska OS-försök nu inte längre är giltigt.

Kryptiskt meddelande och förbud inom OS

Richardson har fortfarande inte offentligt uttallat sig om vad som hände, åtminstone inte i vanlig mening. Hon drog sig från söndagens Diamond League-möte i Stockholm, där hon skulle springa 200 meter. Hon twittrade också idag och sa helt enkelt ”Jag är människa.” Ingen är säker på om det kryptiska meddelandet hänför sig till hennes önskan att använda cannabis, det faktum att att fel är mänskligt eller något annat helt.

OS kommer att börja i år den 23 juli och håller på till och med den 8 augusti. OS sköts ursprungligen upp på grund av COVID, men nu pågår planeringen för fullt, och mycket av världen väntar glatt på att denna tradition ska fortsätta vid en tidpunkt då enheten och samhörighet behövs mycket.

Men medan Amerika och resten av världen väntar tålmodigt på OS, håller USA: s uthållighet i cannabisförbud fortfarande tillbaka idrottare. Khamari Montgomery, en amerikansk sprinter i och 400 m amerikansk mästare redan 2018, testade också positivt för cannabis vid Miramar Invitational den 10 april och fick ett månadsförbud och ett behandlingsprogram att slutföra innan han kunde tävla igen.

Nu verkar mönstret upprepas med Richardson, som kan bli diskvalificerad från att föra seger till USA och göra en ny generation tittare stolta helt enkelt på grund av ofarlig cannabisanvändning. Trots det faktum att många stater har legaliserat och godkännandet fortsätter att växa, har president Joe Biden ännu inte gjort några allvarliga steg när det gäller att göra cannabis lagligt, och OS har också ännu inte gjort åtgärder som uppdaterar deras cannabispolitik och behandlar det annorlunda än steroider och hårda droger.

Precis som vi skrivit tidigare så finns det många atleter som använder cannabis för snabbare återhämtning och för att de mår bra av det.

Källa:

Sha’Carri Richardson Could Miss Tokyo Olympics Over Failed Drug Test for Cannabis