Vad är HHC?

Vad är HHC?

HHC är en THC-släkting sedan länge känd för vetenskapen, men tills nyligen inte ofta diskuterats av cannabisanvändare. HHC är en mindre cannabinoid; det förekommer naturligt i cannabis, men i mängder för små för att göra utvinning kostnadseffektiv. Eftersom kommersiell produktion av HHC precis har börjat, är det fortfarande inte allmänt känt.

De flesta cannabinoider kan omvandlas till andra cannabinoider genom att förändra molekylernas kemi. HHC som kommer från europeisk industrihampa är till skillnad från THC laglig.

Hur produceras HHC?

HHC upptäcktes på 1940-talet av kemisten Roger Adams. Han skapade HHC genom att tillsätta väte till THC-molekylen och ändra dess fysikaliska egenskaper. Processen, som kallas hydrering, beskrivs först i ett patentdokument från 1947.

Hydrogenering modifierar strukturen hos delta 9 THC genom att ersätta en dubbelbindning med två väteatomer, vilket ändrar dess molekylvikt och gör den också mer stabil. Enligt Mark Scialdone, en kemist och BR Brands Chief Science Officer, förbättrar hydrering ”stabilitet och motståndskraft mot termooxidativ nedbrytning” – vilket innebär att HHC har en längre hållbarhet och är mindre benägen att skada orsakad av UV-ljus och värme.

Var kan man hitta HHC vapes?

En snabb Google-sökning tog upp ett dussintal onlineåterförsäljare som erbjuder en mängd olika HHC-produkter. De flesta säljare erbjuder vape patroner fyllda med HHC-olja, och många har gummies. Mindre vanliga men definitivt växande är engångs HHC-vapes, tinkturer för oral konsumtion och koncentrat för dabbing. Minst ett företag säljer ”HHC-blomma” – som är belagd med hampablomma eller infunderad med HHC.

Om HHC förblir juridiskt genomförbart, och särskilt om det blir billigare att tillverka högpotent HHC, kommer denna lovande cannabinoid att bli mer tillgänglig på den mångsidiga cannabismarknaden.