5 atleter som använder cannabis och CBD

CBD och träning
Photo by Victor Freitas on Unsplash

I ett tidigare inlägg från idag där jag skrev om hur CBD kan hjälpa atleter så lovade jag att återkomma med atleter som använder CBD eller cannabis och som inte är rädda för att visa detta.

WADA, World Anti-Doping Agency har beslutat att cannabidiol (CBD) är tillåtet och inte räknas som doping. Än så länge räknas andra cannabinoider (som till exempel THC) som doping och förbjudna.
En organisation som gjort ett undantag från just dessa reglerna är UFC, de har sedan årsskiftet tillåtit alla cannabinoider, detta då det tydligt visat sig att cannabis är bra för återhämtning och inte påverkar atleterna på ett negativt sätt. Enda regeln är att de inte får vara påverkade under själva matchen.

5 atleter som använder CBD

 

1. Gabby Douglas- Olympisk gymnast

Gabrielle Christina Victoria ”Gabby” Douglas, född 31 december 1995 i Virginia, är en amerikansk gymnast. Hon tog OS-guld i damernas individuella mångkamp och även i lagmångkampen i samband med de olympiska gymnastiktävlingarna 2012 i London.

Förutom sin karriär inom idrotten är hon en av människorna bakom MotiveCBD – Ett företag som tagit fram en serie med CBD-produkter som är utformade för att hjälpa idrottare att återhämta sig, träna och prestera bättre.

Gabby använder själv CBD för att hantera smärta och säger att hennes erfarenhet av att använda CBD har fått henne att tro att hennes liv skulle ha varit mycket lättare och smärtfritt under hela sin karriär om CBD hade tillåtits.

” Jag är glad att idrottare i alla olympiska idrotter nu får möjlighet att använda dessa produkter och förhoppningsvis uppleva deras fördelar ”, har hon sagt.

2. Teal Stetson-Lee – professionell cyklist

Redan 2017 gick Teal Steson-Lee ut med på sin blogg att hon beslutat att samarbeta med KYND cannabis Company och MYNT Dispensary.

Hon skrev: ”De flesta professionella idrottare som har kommit ut som förespråkare för cannabis gör det inte förrän efter deras karriär är över, av rädsla för omedelbara återverkningar. Det är just anledningen till att jag känner behov av att inta den här ståndpunkten, medan jag fortfarande är mitt i min konkurrenskraftiga professionella karriär.”.

”Som idrottare är CBD-tinkturer och krämer extremt användbara för skador och ömma muskler,” tillade hon.

3. Nate Diaz – Professionell MMA-utövare

Jag nämnde som hastigast i ett tidigare inlägg om Nate Diaz inställning till både Cannabis och CBD.
Diaz använder Cannabis dagligen för att kunna återhämta sig snabbare. Han säger själv att just CBD fungerar väldigt bra med inflammationer och hjälper även honom att läka snabbare.

Tillsammans med sin bror Nick Diaz driver Nate företaget Game Up Nutrition där de erbjuder en rad högkvalitativa CBD-produkter, inklusive CBD-olja, CBD buds och färdigrullade CBD-joints.

4. Avery Collins – Ultra-löpare

Ett ultramarathon består vanligtvis av att springa mer än 26 miles vid en given tidpunkt, så tänk dig vilka effekter det kan ha på människokroppen. Men för ultra-löparen Avery Collins är femtio till två hundra miles om dagen tävlingar normen.

I ett uttalande sa han att hemligheten med hans prestation är cannabis. Han började konsumera ämnet långt innan han ens blev löpare.

Collins är den enda uthållighetslöparen som sponsras av The Farm Marijuana Dispensary.

5. Mike Tyson – Boxare

Mike Tyson, tidigare boxningsmästare, har inte bara varit extremt offentlig om sin användning av CBD utan har gått ett steg längre och lanserat sitt eget cannabisföretag, Tyson Holistic Holdings. Tyson äger över 40 hektar mark i Kalifornien och har till och med startat sin egen marijuana-gård, som har kallats Cannabis Resort.

Efter att personligen ha använt CBD för att behandla smärta hoppas Tyson att hans eget märke av CBD-produkter, tillsammans med sin egen marijuana-stam, hjälper människor att få tillgång till fördelarna med CBD. Ett av hans långsiktiga mål är att utöka sitt varumärke till att omfatta produkter som hampa-infused drycker, topicals och förpackat weed.

Inom kort kommer ännu ett inlägg med ytterligare 5 kända atleter som använder CBD dagligen för att prestera bättre.