Amazon slutar testa sina anställda

 

Amazon on cannabis
Photo by Christian Wiediger on Unsplash

E-handelsföretaget Amazon meddelade i tisdags förra veckan om att de inte längre kommer testa sina anställda för cannabis, de kommer dessutom stödja en federal legalisering av cannabis i USA.
Policyändringarna tillkännagavs i ett blogginlägg från Amazons VD Dave Clark den 1 juni. Anledningen till att Amazon har ändrat sin policy är för att de har en vision om att bli jordens bästa arbetsgivare och jordens säkraste arbetsplats.
Amazon har tidigare inte godkänt cannabis-bruk bland sina anställda, men kommer framöver att likställa cannabis med alkohol.

Positioner som omfattas av reglering av US Department of Transportation kommer fortfarande att inkludera marijuana-testet, sade Clark och tillade att företaget kommer att ”fortsätta att göra nedskrivningskontroller på jobbet och kommer att testa för alla droger och alkohol efter alla händelser.”

 

Amazon för en legalisering på federal nivå

 

Clark meddelade också att Amazon nu aktivt skulle stödja federal legalisering av cannabis, inklusive lobbyverksamhet för lagstiftning som infördes i USA: s representanthus förra veckan av New York-representanten Jerry Nadler, en demokrat och ordförande för husets rättsliga kommitté.

”Och eftersom vi vet att den här frågan är större än Amazon, kommer vårt allmänna policyteam att aktivt stödja Marijuana Opportunity Reinvestment and Expungement Act of 2021 (MORE Act) – federal lagstiftning som skulle legalisera marijuana på federal nivå, utplåna kriminalregister, och investera i påverkade samhällen, fortsatte Clark. ”Vi hoppas att andra arbetsgivare kommer att ansluta sig till oss, och att beslutsfattare kommer att agera snabbt för att genomföra denna lag.”

 

Reaktionen på Clarks tillkännagivande om Amazons förändringar från cannabisgemenskapen har varit till stor del positiv, även om vissa sociala medianvändare föreslog att företaget eliminerade en policy som gjorde det svårt att anställa samtidigt som man positionerade sig för att utnyttja legalisering av marijuana till dess ekonomiska fördel.

Nu hoppas vi på att svenska företag kommer köra enligt samma policy

Källa:
https://hightimes.com/news/amazon-gives-green-light-marijuana/
https://www.marijuanamoment.net/amazon-stops-cannabis-tests-for-many-workers-newsletter-june-2-2021/

https://www.aboutamazon.com/news/operations/update-on-our-vision-to-be-earths-best-employer-and-earths-safest-place-to-work