320 000 arbetar med cannabis i USA

Cannabis odling i Kanada
Photo by Richard T on Unsplash

Med över 320 000 heltidsjobb inom cannabis räknas cannabisindustrin som den snabbast växande industrin i USA just nu.

Jobbtillväxten över lag i USA har inte levt upp till förväntningarna, siffrorna i april visar en nedslående ökning med 266 000 jobb och en ökad arbetslöshet för första gången sedan 2020. Men detta gäller inte cannabismarknaden.

Legalisering av cannabis skapar jobb

I och med att fler och fler delstater legaliserar marijuana skapar det fler jobbtillfällen. Enligt en rapport från Cannabiz Teams, ett bemanningsföretag, beräknas 500 000 arbeta med cannabis 2024, de värderar dessutom cannabismarknaden till hela 35 miljarder dollar.

Än så länge är rekreationellt bruk av cannabis lagligt i 17 delstater, samt D.C och medicinsk marijuana är lagligt i 36 delstate, snart 39 då Connecticut, Minnesota och Hawaii håller på att legalisera. Bortsett från att efterfrågan på produkter ökar, verksamheter ökar och produktionsanläggningar som byggs så kommer det även att kräva att fler jobbar med cannabis.

Cannabiz Q2 jobbguide belyser var de ”heta jobben” finns på denna expanderande marknad, inklusive de inom supply chain management, storskalig odling, produkt- och varumärkesutveckling, ekonomi och redovisning, administrativ infrastruktur och detaljhandel.

Rekryteringar från andra branscher

Nya rekryteringar utanför branschen kommer från alla hörn av den amerikanska ekonomin, framför allt från livsmedels- och dryckes-, läkemedels-, jordbruks-, medicinsk försörjning, CPG, teknik och detaljhandel. John Deere, Proctor and Gamble (NYSE: PG) och Tesla är bland landets största företag från vilka flerstatliga cannabisverksamheter hämtar rekryter.

Löneökning i alla led

Med ett cannabisföretags finansdirektörs intjäningspotential som ligger på över $ 400,00 per år enligt Cannabiz-data är det lätt att se var dessa tvåsiffriga ökningar faller, särskilt eftersom jobb i den offentliga butiksänden, säg för en budtender, toppar upp till en topp på cirka 40 000 dollar per år. Lägre betalande jobb såg också en löneökning, dock bara i de enskilda siffrorna – en klyfta som kommer att förminskas eftersom legalisering, investeringar och expansion upprätthåller fart för cannabisindustrin.

Kalifornien på förstaplats

Det är inte förvånande att Kalifornien hamnar på första plats i antalet totala cannabisjobb på 58 000, där Colorado och Florida nästan ligger på andra plats med 35 000 respektive 31 000 cannabisjobb. Oklahoma och Pennsylvania svävar längst ner på listan ”Top Cannabis Jobs” efter stat med 17K respektive 16K.

Läs även: Cannabisaktier är heta på amerikanska investerares övervakningslistor

Källa:

https://thefreshtoast.com/cannabusiness/cannabis-is-stealing-workers-from-just-about-every-other-industry/#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cannabis-is-stealing-workers-from-just-about-every-other-industry?utm_medium=referral&utm_source=apple.news