Cannabisaktier är heta på amerikanska investerares övervakningslistor

Cannabis på aktiemarknaden
Photo by Daniele Levis Pelusi on Unsplash

Eftersom det kulturella landskapet fortsätter att omfamna rekreationell cannabis avslöjar de senaste rapporterna lovande möjligheter för amerikanska investerare i cannabisaktier.

För närvarande har 33 stater redan initierat någon typ av legalisering av marijuana, och med mer än två tredjedelar av amerikaner som stöder cannabis legalisering idag, jämfört med mindre än hälften 2010, behöver du inte arbeta på Wall St. för att förutsäga vart den här marknaden går.

I en nyligen genomförd GoBankingRates-undersökning avslöjar analytiker att inte bara amerikanska investerare funderar på att investera i hashish; cannabisaktier är heta på amerikanska investerares övervakningslistor.

Analytiker på Motley Idiot förutspår att försäljning av hashish i USA kommer att tredubblas från 10 miljarder greenback 2018 until 30 miljarder greenback år 2023.

Även om uppgifterna och de finansiella siffrorna utgör ett övertygande fall att investera i hashish, finns det en annan vinkel som vissa experter kan se över.

Det finns 17 stater som ännu inte har anammat legalisering av hashish. För många investerare är det bästa sättet att fokusera på den legala cannabismarknaden i de 33 andra staterna. genom att göra det kan du dock förbise den potentiellt explosiva möjligheten i dessa 17 stater.

Ett annat perspektiv på de bästa cannabislagren

Enligt Motley Idiot genererar den svarta marknaden i stater som inte har legaliserat en uppskattad årlig intäkt mellan 50 och 60 miljarder greenback.

Även om dessa stater inte har visat någon avsikt att legalisera fritidscannabis, skulle den federala legaliseringen av hashish åsidosätta vissa statliga lagar. Om och när detta händer skulle en stor del av försäljningen på 50 until 60 miljarder greenback på den svarta marknaden flyttas until legitima företag.

På grund av möjligheten until detta resultat har källor som Investopedia en annan syn på cannabisbestånd och förutspår att företag som Village Farms Worldwide, Amyris och iAnthus Capital Holdings kommer att vara de högst värderade cannabisbestånden för 2019.

Medan många tror att den federala legaliseringen av hashish är en mycket hög möjlighet, finns det inget sätt att veta säkert. Att följa detta tillvägagångssätt innebär dock potentialen för större intäkter. dock åtföljs den av större threat också.

Förra året uppnådde branschen en stor seger när Cannabidiol (CBD) härrörande från hampa (hashish innehållande högst 0,3% THC) legaliserades federalt. legalisering av hashish är dock en mycket större utmaning.

En sak som en majoritet av investerarna verkar vara överens om är att cannabismarknaden definitivt är redo att explodera. Är du redo för den gröna rusningen?

Läs även:

320 000 arbetar med cannabis i USA