Coca-Cola och CBD: Är rykten äntligen klar?

Coca Cola och cannabis
Photo by Maximilian Bruck on Unsplash

Below den senare delen av 2018 rapporterade Bloomberg att den älskade Coca-Cola Co. var i pratsteg med Aurora Cannabis i Kanada om drycker infunderade med icke-berusande CBD. Coca-Colas talesman Kent Landers uppgav i ett e-postmeddelande att företaget hade ett öga på CBD som en potentiell ingrediens för ”wellnessdrycker runt om i världen.”

Även om rapporten specifikt uppgav att Landers inte kommenterade interaktioner med Aurora, steg Auroras aktier med häpnadsväckande 23 procent, och några andra cannabisindustrilager såg en liknande enhance. Spänningen att något som cannabidiol, ett cannabisderivat, eventuellt kan bli en del av ett av de fem mest uppskattade varumärkena i världen genererade en hel del surr i CBD-industrin.

Below hela 2019 har dock Coca-Cola avskedat rykten om att ingå ett slags three way partnership med cannabisindustrin. Och underneath Berkshire Hathaway årliga aktieägarmöte i Omaha, Nebraska, uttryckte större aktieägare farhågor om att hashish skulle kunna försvåra den ständigt hälsosamma bilden av varumärket. Som sagt, den sociala stigmatismen bleknar och dessutom visar CBD vanligtvis inte i ett läkemedelsprov.

En YouTube-video som publicerats av ”Gabor the Blind Man” ansporade nyligen spekulationerna om att Coca-Cola infunderat med CBD var på gång. Tillverkaren av videon hävdade att hans far hade kontaktats av ”Coca-Cola i Kanada” för att göra en täckmaskin som skulle kunna göra Coca-Cola-burkar barnsäkra. Den videon har sedan tagits bort.

I går försökte Coca-Cola-talesmannen Kent Landers än en gång att squasha alla spekulationer om att företaget skulle gå in på CBD-marknaden. Landers berättade för Fox Enterprise att rykten om att Coca-Cola hade för avsikt att tillverka en hampaoljedryck var helt enkelt osanna. Han sade vidare:

”Som vi har sagt många gånger har vi inga planer på att komma in på CBD-marknaden.”

I den ständigt utvecklande industrin av CBD har stora livsmedelsprodukttillverkare visat intresse för CBD-infunderade produkter, inklusive Ben & Jerry’s, males sanna förutsägelser om CBD-produkter är svåra att göra. En sak är säkert, males det ser ut som det enda sättet världen säkert vet att de kan få en burk koks med CBD är när den dyker upp i butikshyllorna. Allt innan den dagen någonsin kommer kommer att avfärdas som spekulation.

Läs även:

Cannabisaktier är heta på amerikanska investerares övervakningslistor

 

Källor:

https://www.forbes.com/sites/bencurren/2018/10/10/coca-cola-explores-cbd-blazing-a-trail-for-other-brand-giants-to-embrace-cannabis/