CBD-fördelar – Hälsofördelar med CBD-olja från hampa

 

Forskare har studerat CBD-fördelarna för ett antal hälsotillstånd, inklusive hjärt-kärlsjukdomar, epilepsi och bipolär sjukdom. De antidepressiva effekterna av CBD har visat sig lovande när det gäller att minska symptomen på dessa tillstånd. Det har också visat sig sänka blodtrycket, en ledande bidragande orsak till fetma och metabolisk risk. Dessutom tros det att antioxidantegenskaperna hos CBD kan minska hjärtinflammation och förhindra döden av relaterade celler.

En studie visade att CBD är effektivt för att behandla patienter med hjärtsvikt. Denna sjukdom påverkar hjärtats förmåga att pumpa blod till hjärnan och andra organ, och kännetecknas av dålig livskvalitet. Genetik, andra medicinska tillstånd och livsstilsfaktorer är alla bidragande faktorer, och det finns för närvarande inget botemedel mot sjukdomen, men CBD kan hjälpa till att lindra smärtan i samband med den. Dessutom kan det hjälpa till att minska svårighetsgraden och frekvensen av relaterade sjukdomar, inklusive diabetes, hepatit och tarmsjukdomar.

En studie från 2011 visade att CBD minskade oxidativ stress, en stor bidragande orsak till hjärt-kärlsjukdomar. Specifikt visade studien att CBD-behandling minskade den oxidativa stressnivån som främjar celltillväxt. Resultaten tyder på att CBD kan vara ett effektivt tillägg till konventionella behandlingar för cancer i bukspottkörteln. Det är dock viktigt att notera att dessa resultat inte är avgörande. Även om det är ett effektivt tillskott för behandling av diabetes, är det inte ett botemedel mot cancer eller ett lönsamt alternativ till kemoterapi.

Forskning på råttor tyder på att CBD kan hjälpa till att förebygga fetma. Det hjälper också till att förvandla vitt fett till brunt fett, vilket främjar insulinproduktion och sockermetabolism. Cannabinoiderna i marijuana är neuroprotektiva och förbättrar mitokondriernas effektivitet, vilket hjälper kroppen att eliminera skadade celler. Forskarna arbetar nu med människor för att fastställa fördelarna med denna ört för patienter med diabetes. Forskningen kommer att fortsätta utvecklas, men fördelarna är tydliga. CBD har visat sig vara ett säkert och effektivt tillskott för många tillstånd.

Förutom dess fördelar för kroppen är CBD också ett effektivt alternativ för att behandla kronisk smärta. Oljan från hampa är ett naturligt alternativ för NSAID och receptbelagda smärtstillande medel. Även om dessa konventionella läkemedel är mycket beroendeframkallande och kan leda till allvarliga hälsorisker, är de inte ett bra alternativ för alla. De kan vara skadliga, så det är bättre att ta en titt på fördelarna med CBD istället. Om det används på rätt sätt kan det hjälpa till att lindra smärta, minska ångest och förbättra fokus.

Förutom smärtlindring kan CBD buds också hjälpa till med benhälsa. Äldre personer kan löpa risk för benfrakturer eftersom de har försvagade ben, vilket kan leda till frakturer och betydande smärta. Att använda CBD kan också förändra hjärnans kretsar som leder till drogberoende. En nyligen genomförd genomgång av studier visade att kemikalien kan minska drogberoende hos råttor. Förutom dess positiva effekter på kroppen är den också till hjälp för att förebygga depression, ångest och traumatisk stress.

CBD interagerar med det endocannabinoida systemet i kroppen. Detta system påverkar många olika funktioner i kroppen. Det spelar en viktig roll i det kardiovaskulära systemet, och man tror att CBD kan öka den endocannabinoida aktiviteten i hjärtat. På grund av detta kan det förbättra kardiovaskulär funktion. Förutom att lindra stress och smärta, inkluderar CBD-fördelarna förbättrad sömn, ökad energi och förbättrad immunförsvarsfunktion.

En annan studie 2017 fann att CBD kan minska risken för hjärtsvikt hos män. Det visade också att det hjälpte råttorna att anpassa sig till stressiga förhållanden och visade mindre depressivt beteende. Detta betyder att CBD är ett utmärkt sätt att förbättra hjärtats allmänna hälsa. Dessa fynd visar att CBD är fördelaktigt för en mängd olika hälsoproblem, inklusive hjärtsvikt, cancer och inflammation. Om du lider av högt blodtryck eller diabetes kan du överväga att använda CBD.

För dem med högt kolesterol kan CBD minska deras nivåer. Kolesterolet i blodet är en nyckelfaktor till hjärtsvikt, och höga nivåer av LDL kan orsaka problem för hjärtat. Det onda kolesterolet kallas LDL och kan blockera artärer, vilket kan leda till hjärtinfarkt eller stroke. De antiinflammatoriska effekterna av CBD kan minska risken för hjärtsjukdomar hos överviktiga personer. Förutom att minska deras LDL och öka deras HDL-nivåer, är fördelarna med CBD för hjärt-kärlsjukdomar många.