Studie visar CBD kan hjälpa till att bekämpa Superbug-infektioner


Med hotet om antibiotikaresistenta bakterier ökar forskarna forskare på vad vissa anser vara en okonventionell lösning––Cannabidiol (CBD).

I ett nyligen genomfört experiment i en kontrollerad miljö visade Botanix Prescription drugs, ett australiensiskt biotekniskt forskningsföretag, att CBD kan eliminera gramnegativa bakterier, en typ av bakterier som har uppvisat hög resistens mot antibiotika.

Den ledande forskaren i projektet, Dr Mark Blaskovich från College of Queensland, rapporterade att i sina studier hade CBD visat säkerhet för mänskligt bruk och tror att de antiinflammatoriska egenskaperna inom CBD kan visa sig vara värdefulla i framtida forskning av antibiotika.

Insikter avslöjade av denna forskning

I sina studier fann Dr Blaskovich och hans group att CBD var effektivt för att döda flera gramnegativa bakteriestammar inklusive Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae och until och med MRSA, en staph-bakterie som är mycket erkänd för sin motståndskraft mot antibiotika.

Dessutom rapporterade forskarna att bakterierna inte kunde utveckla en resistens mot CBD, inte ens efter tjugo-en-dagars exponering, det är där de flesta antibiotika brister.

Enligt studien hade CBD lyckats där nästan alla andra antibiotika misslyckades eftersom det kunde störa det skyddande skiktet av bakterierna som kallas biofilm.

I ett offentligt uttalande som utfärdades tidigare denna månad Konstaterade doktor Blaskovich att han ser fram emot att ”presentera denna spännande knowledge vid den kommande ASM Microbe-konferensen i San Francisco.”

Framtiden för CBD mot superbuginfektioner

Medan resultaten avslöjade i denna studie är mycket lovande, kommer mer forskning att behövas för att bestämma effektiviteten av CBD mot gramnegativa bakterier utanför en laboratoriemiljö.

Om resultaten som avslöjats av Dr. Blaskovichs forskargrupp kan upprepas och förfinas utanför en laboratoriemiljö kan CBD vara en kraftfull lösning mot superbuginfektioner i framtiden.

Matt Callahan, verkställande direktör och grundare av Botanix sa ”Konsekvenserna och potentiella tillämpningar av dessa anmärkningsvärda resultat är enorma.” Botanix har kommenterat att de vill flytta until kliniska prövningar senare beneath 2019.Source link

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *