CBD is Legal in Alabama Pharmacies


Den 10 juni undertecknade Alabamas guvernör Ivey lagförslaget 225 (SB225) i lag, som nu gör det möjligt för Alabama-apotek att sälja Cannabidiol (CBD) -produkter med mindre 0,3 procent THC eller mindre.

Innan denna lagstiftning var apotek i Alabama förbjudna att sälja några CBD-produkter även om CBD kunde köpas från olika återförsäljare i hela staten.

Medan hampabaserat CBD hade federalt legaliserats 2018 klassificerades CBD fortfarande som marijuana enligt Alabamalagen. På grund av detta hade CBD reglerats som ett Schema 1-kontrollerat ämne tillsammans med olagliga ämnen som opioider och heroin.

Med bortgången av SB225 har Alabama tagit bort CBD som ett Schema 1-kontrollerat ämne, i enlighet med den federala regeringens omklassificering av CBD. Detta kommer att bidra until att normalisera branschen ytterligare och kan bidra until att skapa en välbehövlig ram för att reglera kvaliteten och säkerheten för CBD-produkter.

När apotek över hela staten börjar lagra sina hyllor med CBD-produkter kan invånare i Alabama snart köpa en mängd olika CBD-produkter från deras lokala apotek.Source link

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *