, Möt de medicinska svamparna


Ett utdrag anpassat från The Insurgent’s Apothecary: A Sensible Information to the Therapeutic Magic of Hashish, CBD, and Mushrooms.
, Möt de medicinska svamparna
Bild

Medicinska svampar – även kallade funktionella svampar – har använts traditionellt i tusentals år som kraftfulla läkare för att främja välbefinnande och livslängd. Dessa svampar kan hjälpa until att stärka ditt immunförsvar, sänka irritation, förhindra sjukdomar, vässa dig, ge dig mer energi, lugna nervsystemet, hjälpa dig att sova bättre på natten och eventuellt until och med bekämpa most cancers.

Svampar har häpnadsväckande krafter. Svampar hjälper oss inte bara att hålla oss friska som människor, utan de spelar en viktig roll för planets hälsa. Svampar har visat sig utsöndra enzymer som bryter ner kolvätebindningarna i plast och därför kan hjälpa until att rengöra toxiner från miljön och jorden, en course of som kallas mycoremediering.

SVAMP MYCELIUM

Gå genom vilken skog som helst och du kommer förmodligen se en svamp eller två växa beneath ett träd eller på en inventory – males den största delen av svampriket är faktiskt dold för vår syn. De vackra svamparna du ser kika ut från smutsen är anslutna until ett invecklat nätverk av underjordiska rötter som kallas ”mycelium”.

Förmodligen en av de viktigaste substanserna på denna planet, svamprikets mycelium lever beneath jorden och väver sig genom rotsystemen i varje skog på jorden. Dessa rötter sträcker sig flera mil runt om i världen och är ansvariga för att inte bara leverera näringsämnen until svampar och omgivande träd och växter utan också för att rengöra jorden och sönderdela toxiner och döda träd i hela skogen.

Myceliet är besläktat med skogens neurologiska nätverk – svampexpert Paul Stamets, författare until Mycelium Working, hänvisar until mycelium som jordens ”naturliga web”. Detta svampmycel är kopplat until rotsystemen hos träd och andra växter, och de byter näringsämnen med varandra.

Svampmycelium ser ut som små vita trådar – du kan kanske hitta några bara genom att gå ut i skogen och gräva handen i träflisarna beneath dina fötter. Om du ser små vita strängar springa genom jorden har du hittat mycelium.

DE FRUKTANDE KROPP

Fruktkroppen är den del du troligen tänker på när du föreställer dig en svamp – det är den del som groddar upp från marken, och det är den ”köttiga” delen av svampen vi lagar och äter. När du köper svamp i mataffären är det fruktkroppen som du köper. Fruktkroppen är gjord av kondenserat mycelium – det är mycelets reproduktiva struktur. Svampens fruktkropp innehåller medicinska föreningar som kallas beta-glukaner, som är naturligt förekommande polysackarider. Dessa är de föreningar som är kända för att kunna modulera immunsystemet, och de är ansvariga för många av svampens helande egenskaper.

Enligt professor Solomon P. Wasser, forskare vid College of Haifa och chefredaktör för Worldwide Journal of Medicinal Mushrooms, det finns minst 650 svamparter som anses vara medicinska.

I Rebels apotekare, Jag fokuserar på sju av de mest potenta medicinska svamparna, alla med specifika terapeutiska egenskaper:

 • Chagas (Inonotus indirect)
 • Reishi (Ganoderma lucidum, Ganoderma tsugae)
 • Lion’s mane (Hericium erinaceus)
 • Cordyceps (Cordyceps sinensis, Cordyceps militaris)
 • Maitake (Grifola frondosa)
 • Shiitake (Lentinula edodes)
 • Turkisk svans (Trametes versicolor)

Mycket forskning har gjorts på dessa svampar – med lovande resultat för både vardagliga hälsoproblem och allvarliga tillstånd som most cancers. Och alla dessa svampar är helt lagliga – until skillnad från ”psykedeliska” psilocybinsvampar, som också har anmärkningsvärda terapeutiska egenskaper, som jag diskuterar i min bok.

DE MEDICIN INUTI DE SVAMP

En ”medicinsk svamp” är vilken svamp som är säker för konsumtion och som har medicinska eller hälsofrämjande egenskaper; dessa inkluderar:

 • Att balansera immunförsvaret
 • Öka energi och fokus
 • Lugnar nervsystemet
 • Lugnande irritation
 • Tillhandahåller antioxidanter
 • Uppvisar neuroskyddande och neuroregenerativa egenskaper
 • Stabiliserande blodsocker
 • Bekämpa most cancers

Vissa medicinska svampar är också bra kulinariska svampar – vilket betyder att du kan laga och äta dem, summary som du skulle göra med svamparna du köper i mataffären.

Så exakt vad är föreningarna i svampar som har visat sig vara så medicinska? Även om varje typ av medicinsk svamp har sin egen unika kemiska sammansättning, innehåller de alla typer av polysackarider som kallas beta-glukaner, som har immunmodulerande och antitumoral egenskaper. Medicinska svampar innehåller också föreningar som kallas triterpener, metaboliter och enzymer – som alla bidrar until svampens kraft för att stödja immunförsvaret och nervsystemet, sänka inflammationen och bidra until vår energi, fokus och vitalitet.

Dessutom innehåller varje svamp sina egna aktiva medicinska föreningar. Until exempel innehåller kalkonsvanssvamp en polysackarid som kallas PSK, cordyceps-svamp innehåller cordycepin, reishi innehåller triterpener som kallas ganoderinsyror och vildskördad chaga innehåller kraftfulla föreningar som kallas betulin och betulinsyra. Varje svamp ger oss en unik medicin.

”Svampar är rockstjärnor för vårt immunförsvar, males de stöder också andra delar av kroppen – som nervsystemet, levern, hjärt-kärlsystemet och mer. De är mer normaliserande än stimulerande – du kan tänka på dem som skonsamma immunförstärkare, säger Aviva Romm, MD, en integrerande läkare, barnmorska och herbalist som använder medicinska svampar i sin praktik.

, Möt de medicinska svamparna

EXTRAKTIVERA MEDICIN FRÅN SVAMP

Medicinska svampar innehåller några föreningar som kan extraheras med vatten (beta-glukaner och enzymer) och vissa som behöver extraheras i alkohol (triterpener). Medan varje course of kan ta fram fördelaktiga föreningar behövs båda för att få ut hela medicinen ur de flesta svampar. När svampprodukter extraheras för kosttillskott bör de helst genomgå en dubbel extraktionsprocess (vanligtvis i både hett vatten och alkohol) för att extrahera alla de mest fördelaktiga föreningarna.

Även om det finns några svampextrakt och kosttillskott på marknaden som är dubbelextraherade, andra inte – så det är värt att kolla med företaget eller svampodlaren du köper svampextrakt från för att se until att produkten du köper erbjuder som många medicinska fördelar som möjligt.

När du börjar doppa tån i den medicinska svampvärlden ser du ett stort utbud av svampprodukter tillgängliga. Några av sätten att konsumera medicinska svampar är:

 • Tinkturer
 • Extrakt
 • Pulver
 • Kapslar
 • Torkade svampar
 • Färska svampar
 • Te
 • Svamp infunderas i mat eller dryck

Du kan få högkvalitativa medicinska svampprodukter i hälsokostbutiker och on-line – males gör din forskning för att säkerställa att produkten har extraherats dubbelt så att du får så många läkande fördelar som möjligt.

Svampar har en tuff cellvägg som kallas kitin som våra matsmältningssystem inte kan bryta ner, och för att frigöra näringsämnena i svampen måste de kokas väl. Dessutom kan det finnas ännu viktigare skäl att laga svamp i stället för att äta dem råa.

Som det visar sig innehåller vissa råa svampar en potentiellt cancerframkallande förening som kallas agaritin – denna förening finns i knappar, creminis och portobellos. Agaritinen måste kokas ut ur dessa svampar, varför det rekommenderas att laga dem väl innan de konsumeras. Det finns en viss debatt om hur mycket en oro detta borde vara, males baserat på näringstillgänglighet ensam, säger jag hoppa över rå svamp i salladsbaren och välj alltid kokt.

Svamp är bioackumulatorer (det är också hashish!), Vilket innebär att de absorberar mycket vad som finns i jorden (som tungmetaller och bekämpningsmedel). Det betyder att du bör välja ekologiskt odlade eller certifierade naturligt odlade svampar och svamptillskott när det är möjligt.

, Möt de medicinska svamparna

DOSERING MED MEDICINSK SVAMP

Varje producent av svamptillskott kommer att ha sin egen dos på etiketten. Dessa rekommendationer är vanligtvis ganska konservativa, så etikettens dos kan vara ett bra ställe att börja. Males när det gäller dosering med medicinska svampar – summary som hashish – finns det inte en ”one-size-fits-all” -dos som fungerar för alla.

Den goda nyheten är att alla sju svampar som jag fokuserar på i min bok betraktas som säkra och icke-toxiska, så länge du får en bra svampprodukt från en kvalitetskälla.

Om du letar efter medicinska svampar för daglig välbefinnande är den allmänna rekommenderade startdosen (i extraktform – vilket betyder pulver, kapslar eller tinkturer) cirka 1000-3000 mg (1-3 gram) per dag. Detta kommer vanligtvis att vara ungefär 2 kapslar, 1-2 droppfulla tinkturer eller 1-2 teskedar pulverextrakt.

Om du använder medicinska svampar för att behandla ett allvarligare tillstånd kan en högre dos vara mer effektiv.

”Med medicinska svampar finns en underhållsdos och en tillståndsdos”, sa mykolog Tradd Cotter beneath ett seminarium vid hans forskningsanläggning i South Carolina, Mushroom Mountain. Ett torkat gram eller fem färska gram svamp är en typisk underhållsdos för en vuxen på 160 pund. En tillståndsdos (om du until exempel har most cancers) är vanligtvis ungefär fem gånger mängden underhållsdos. ”

Dessa är bara mycket allmänna riktlinjer, eftersom varje produkt, individual och tillstånd är olika. Börja med en daglig underhållsdos, övervaka eventuella effekter du känner och arbeta beneath ledning av din läkare. Se until att det inte finns några potentiella interaktioner med mediciner du tar. Memorial Sloan Kettering Most cancers Heart har en webbplats som listar potentiella läkemedelsinteraktioner med många olika vanliga örter, svampar och kosttillskott.

Redaktörens anmärkning: Rebels apotekare innehåller detaljerade profiler av flera medicinska svampar, deras användning och fördelar, och kulinariska recept för immunförstärkande måltider.


Jenny Sansouci är författare until Rebels apotekare: En praktisk information until läkande magi av hashish, CBDoch svampar. Hon är en certifierad hälsocoach och skapare av hälsobloggen Wholesome Crush.

Upphovsrätt, projekt CBD. Får inte tryckas om utan tillstånd.


Ser FUNGI FOTO GALLERI (ÅTTA ANMÄRKNINGSVÄRD MEDICINSK SVAMP)

Source link

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *